lördag 21 november 2009

Våra behandlingar

Efter vår utredning fick i veta att man ville göra 2 möjligen 3 försök med ägglossningsstimulering. Den enda förklaringen till detta var att vi fortfarande var unga. I litteraturen står det att ägglossningsstimulering ska göras när orsaken är att man inte har ägglossning eller den är för oregelbunden. Mina tester hade varit bra även på detta område!

Innan sommaren han vi i alla fall med ett försök med ägglossningsstimulering. Jag fick äta tabletterna Pergotime i 5 dagar. Därefter blev det ultraljud för att kontrollera antalet äggblåsor. Allt såg bra ut och jag fick åka hem och ta ett ägglossningstest. Visade sig att jag hade ägglossning samma dag! Så det var bara att boka en telefontid. Det hela slutade med att vi inte fick fortsätta behandlingen på grund av risken för flerbarnsgraviditet. Kändes som ett stort misslyckande att vi inte ens skulle kunna genomgå benhandlingen.

Under sommaren var det stängt och inga nya försök kunde påbörjas. När hösten kom påbörjade vi ett nytt försök med ägglossningstimulering. Den här gången kunde vi gå vidare efter ultraljudet och när ägglossningen kom tog jag sprutan Pregnyl. 2 veckor senare visste vi att vi inte blivit gravida.

På grund av de hormoner man får i sig under en behandling måste man vänta en cykel innan nästa försök kan göras. Vårt nästa försök blev insemination efter ägglossningsstimulering med Pergotime och Pregnyl. Trots vår unga ålder som alla tjatar om så blev vi inte gravida.

Nu står vi här och väntar på nästa behandling. Nästan behandling blir ytterligare en insemination och kommer troligtvis att genomföras i januari när kliniken öppnat igen efter julen.

Inga kommentarer: