Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
Smält smöret och blanda det med grädden
Blanda ner det i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe
Hacka den mörka chokladen och smält den i ett vattenbad
Rör ner chokladen i smeten
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
Tryck ner 3 dumlekolor i varje form
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter
Låt svalna
Ingredienser till frosting
250 g mörk choklad 70 %
1 1/2 dl grädde
2 msk ljus sirap
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer
Koka upp grädde , sirap och flingsalt och häll det över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och pulsmixa (tryck av och på, av och på). Obs! Mixa bara tills krämen precis gått ihop, mixar man för länge så skär den sig.
Använd en sprits med stjärntyll och spritsa frosting på kakorna.
Jag har varken mixer eller sprits utan rörde helt enkelt ihop ingredienserna och bredde på frostingen. Det gick bra det också :)
9 kommentarer:
Åh, vad det ser gott ut!
Herreminje så gott det där såg ut! Måste promt spara receptet! :]
Men ÅH det där hade jag gärna ätit just nu! :)
Låter gott och ser jättegott ut! Måste spara för att prova. :)
Oj, ser ju jätte goda ut. Får göra dessa nästan månad. Denna månad kör jag utan kakor och godis.
Goda de ser ut! :-)
Hjälp så läckert! :-)
Ser jättegott ut!!
Mums!! Ska bara gå ner mina graviditetskilon först, innan jag kan sätta i ig en sån där ;)
Kram
Skicka en kommentar